Young Ambassador: een podium voor de kinderen van de Linda Blind Farm School!

Bouwstenen-zambia heeft een foto van Lions Nederland District 110CO op Facebook gedeeld:

https://www.facebook.com/MD110CO/?hc_ref=PAGES_TIMELINE&fref=nf”Indrukwekkende presentatie van de 14-jarige Xavier Friesen uit Venray met zijn project ‘Bouwstenen voor Zambia’. Hij had als 11-jarige een droom en heeft inmiddels een school opgericht in Zambia. Ongelooflijk maar waar! Xavier is tijdens de districtsconventie op 10 april benoemd tot Young Ambassador van ons Lionsdistrict en gaat nu naar de nationale competitie. Benieuwd wie hier tegenop kan! Kijk op: www.bouwstenen-zambia.nl”
De bijeenkomst van de districtsconventie afgelopen maandag was heel leuk. Bedankt Lions Nederland District 110CO dat jullie mij het podium geven om het verhaal van de kinderen van de Linda Blind Farm School te vertellen! Bedankt Lions Club Venray en Lions Venray Peelparel voor jullie vertrouwen. Die echte school helpt écht! ik heb het in februari zelf weer kunnen zien. Een headteacher van een andere school waar sommigen naar over kunnen stappen voor de volgende klas zei het zelf: “de kinderen van de Linda Blind Farm doen me versteld staan. Ze zijn al heel ver met lezen en schrijven en weten overal wat van”. Tot ziens op 20 mei in Enschede. Groetjes Xavier

p4101666-2 p4101676 p4101680

Thank you Lions Nederland District 110CO for this opportunity to give the children of the Linda Blind Farm School a voice. Thank you Lions Club Venray and Lions Venray Peelparel for your nomination! A real school really helps! I have seen it by myself again last Februari. A headteacher from a primary school told me herself: “children of the Linda Blind Farm School surprise me. They are very well trained and now a lot about different subjects in life”. Hopefully see you on the 20th of May in Enschede. With kind regards Xavier

p2281287 dsc04333

Waar gaat dit allemaal over? De Lions Club Venray en de Lions Venray Peelparel hebben mij uitgenodigd om namens hen mee te doen aan de verkiezing voor Young Ambassador 2017 van de Lions Club Internationaal. Wat is dat? Dit zegt de Lions club er zelf over:

p4111682

“Het Europese Young Ambassador-programma is gericht op jongeren tussen 15 en 18 jaar, die zich inzetten voor hun omgeving en in staat zijn om hun projecten in het openbaar aan een groter gezelschap en aan vertegenwoordigers van de media te presenteren en toe te lichten.

Verantwoordelijkheid
 In de media wordt de jeugd vaak geportretteerd met problemen, onverantwoord gedrag en een egoïstische instelling. Er zijn echter talloze jongeren die zich door een persoonlijke, onbaatzuchtige inzet in hoge mate verdienstelijk maken op sociaal vlak. Zij doen dit binnen hun buurt, op school, in het werken met ouderen, jongeren, vreemdelingen e.d. en zij zijn daardoor een voorbeeld voor andere jongeren. Daarmee laten zij al jong een grote mate van verantwoordelijkheid en initiatief zien.
Het Young Ambassador-programma wil deze jonge mensen, die doorgaans niet in de schijnwerpers komen, vinden, aanmoedigen en belonen.
Met onze waardering geven we hen een nieuwe stimulans, versterken wij hun zelfvertrouwen en maken we de serviceprojecten van die jongeren, evenals hun inzet, bij het publiek bekend.

Wedstrijd Lions Young Ambassador of the 21th Century 
Al meer dan 30 jaar wordt het programma met groot succes in Engeland uitgevoerd. Sinds 2008 is er ook een wedstrijd op Europees niveau en wordt jaarlijks tijdens het Europaforum de Lions Young Ambassador of the 21st Century gekozen. Daaraan voorafgaand zijn er wedstrijden in districten, landen en meervoudige districten.  
De deelnemende jongeren kunnen prijzengeld winnen dat ten goede moet komen aan hun project. Daarnaast is het voor hen een onvergetelijke, leerzame, ervaring om hun projecten aan een breder publiek te presenteren en door een deskundige en kritische jury te laten beoordelen. De wedstrijden vinden plaats in een vriendschappelijke sfeer en de deelnemers blijken vaak blijvende vriendschappen te sluiten.  
 
Spelregels bijvoorbeeld
* de te beoordelen activiteit moet concreet en duurzaam zijn en zich over een langere tijd hebben uitgestrekt;
* de jury bestaat uit drie leden, allen niet-Lions: een uit het bedrijfsleven, een uit het onderwijs en een uit een serviceorganisatie;
* in het oordeel van de jury wordt meegenomen: het project zelf, de persoonlijkheid en leiderschapskwaliteiten van de kandidaat, het gebruik dat hij / zij wil maken van de prijs, zijn / haar presentatie;”

 

 

 

Geen reacties

Sorry, het is niet meer mogelijk te reageren op dit bericht

Doneren Sponsorloop Vierdaagse 2024 door Thuy

Sponsor Thuy Nguyen

TEDx Venlo | Building Schools in Zambia

During his TED-talk, Xavier speaks of his efforts, and hopes to inspire the audience to start their own initiatives.

TED-talk Xavier Friesen

Mijn Sponsors

Wilde Ganzen

Elke gedoneerde euro ten behoeve van een samenwerkingsproject tussen Bouwstenen voor Zambia en Wilde Ganzen is € 1,50 waard! Bijvoorbeeld de bouw van de primary school, de aanschaf van leerboeken en, héél belangrijk in bestrijding Covid 19, het handwash bassin voor genoeg en schoon (drink)water. Lees meer over onze samenwerking:

Bouwstenen voor Zambia & Wilde Ganzen

Volg mij!

Events

©2013

Login