Mijn website

Mijn website is er voor iedereen.
Allereerst wil ik graag vooraf iets zeggen. Ik schrijf bijna alles in je/jij/jullie maar ik bedoel natuurlijk ook “u”. Ik hoop dat volwassen mensen dat niet vervelend vinden. Deze website is bedoeld voor iedereen. Voor kinderen, voor mijn vrienden en klasgenoten, voor alle kinderen maar ook voor volwassenen. Voor scholen, voor particulieren maar ook voor mensen van bedrijven. Voor iedereen die me kent maar ook voor mensen die me niet kennen. Voor iedereen die geinteresseerd is in mijn belevenissen en ervaringen tijdens mijn studiereis en vrijwilligerswerk in Zambia.  En ook voor iedereen die geïnteresseerd is in hoe het verder gaat. Ik ben, samen met mijn moeder, in februari en maart 2014 in Zambia geweest. En in juli en augustus een paar maanden later was ik al weer terug. Want… de school is nu geopend. Het is echt gelukt! Alleen.. we zijn er nog niet!   Op deze website lees je meer over wat er nodig is voor deze kwetsbare kinderen. En heb jij interesse om mee te helpen en een “(bouw)steentje bij te dragen? Dan vind je hierover op mijn website ook allerlei ideeën en mogelijkheden.

Waarom deze website?
Op deze website kun je mijn belevenissen, indrukken en ervaringen volgen via de weblog die ik bij houd. Maar deze website heeft ook een ander heel belangrijk doel. Ik wil heel graag geld inzamelen om de Linda Blind Farm. De nieuwe school is al, met hulp van veel sponsors en donateurs, gebouwd.  Nu ga ik hen helpen om de inventaris voor de school van Nederland naar Zambia te krijgen. Het is ook belangrijk dat de kwaliteit van de school heel goed is. Daarom worden de leraren goed opgeleid. Daarom heeft het schoolcomite besloten dat de klassen niet groter dan 30 – 35 kinderen mogen zijn  (en dat is bijzonder in Zambia). En ook erg belangrijk, en om hen te helpen om goed onderwijs te krijgen met goed lesmateriaal. Nu moeten de juffen elke dag, voor elk kind, opdrachtjes, opschrijven. Dus voor 80 kinderen. Dat doen ze bijvoorbeeld op een vouwblaadje. Elk plekje op zo’n blaadjes wordt gebruikt. Dat kost heel veel tijd en werkt gewoon niet goed. Een èchte school helpt ècht. Goede lesboeken, schriften en ander lesmateriaal én tafels en stoelen om te kunnen zitten, zijn ook heel belangrijk. Daarover vertel ik je zo meteen meer.

Reacties (1)

 • Veronique NabbenNo Gravatar

  9 februari 20146:31 pm

  Hallo Xavier,
  Super dat je zo’n groot project zelf uitvoert!
  Wij wensen je een leuke en leerzame periode.

  Groet, Veronique, Eric, Eline en Victor

 • Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *
 • 8 + 4 =

 • You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Donatie via 4-daagse Nijmegen 2018

Sponsor Thuy Nguyen

TEDx Venlo | Building Schools in Zambia

During his TED-talk, Xavier speaks of his efforts, and hopes to inspire the audience to start their own initiatives.

TED-talk Xavier Friesen

Mijn Sponsors

Volg mij!

©2013

Login