Wordt sponsor

Een gift over maken voor Bouwstenen-Zambia is eenvoudig.

U kunt een opdracht tot eenmalige overschrijving aan de bank geven, bijvoorbeeld via Internet bankieren. De volgende gegevens zijn daarvoor belangrijk:

  • Banknummer NL54 RABO 0143 1006 61,
  • Ten name van Stichting Bouwstenen voor Zambia.
  • BIC code: RABONL2U  (voor overboekingen uit het buitenland)

Schenken met belastingvoordeel is nu ook mogelijk omdat Stichting Bouwstenen voor Zambia met terugwerkende kracht tot 3 oktober 2014 de ANBI-status (Algemeen Nut Beogende Instelling) verkregen heeft van de overheid. Bent u hierin geïnteresseerd, kijk dan op de website onder Stichting of neemt u contact met ons op of raadpleegt u de website van de Belastingdienst (www.belastingdienst.nl en dan “giften”). Eind mei staan deze mogelijkheden met formulieren ook op deze website.

De school is geopend. Hij kostte precies € 21.000,–. samen met de mensen van de Linda Blind Farm, de architect en mijn samenwerkingspartners heb ik gekozen voor een hele goede kwaliteit van het gebouw. Dus met goede stenen en goed cement, een hele goede vloer en dak en ook een veranda tegen de zon en hitte en zodat ze buiten kunnen zijn zonder in de modder te staan. We kozen voor kwaliteit en duurzaamheid.

Nu spaar ik voor het vervoer van de inrichting en ik spaar voor lesmateriaal. Toen ik er vorig jaar was heb ik bijvoorbeeld zelf de toetsten gemaakt en geprint voor alle kinderen. Ik heb inventaris gekregen van allerlei scholen in Nederland. Dat wacht nu tot ik het kan transporteren met een container naar Zambia. Dat kost geld en daar spaar ik nu voor. Als de inventaris op de Linda Blind Farm staat, hoeven de kinderen niet meer op de grond te zitten in de klas. En dan kunnen we de school ook gebruiken voor grotere kinderen. We gaan dan een hogere klas toevoegen. Die kinderen zijn zo groot dat ze niet meer de hele dag op de grond zitten. Als je meer wilt weten kijk dan in het beleidsplan dat op deze site staat.Dit plan heb ik samen met mensen daar gemaakt heb. Ze hebben behoefte aan electriciteit op de school en het interimschool comite  wil de kwaliteit van het onderwijs heel goed maken.  Mijn samenwerkingspartners willen een skillcentrum bouwen en ik wil graag mensen helpen om een bedrijfje te starten met een micro-krediet. Dan kunnen ze met het geld dat ze verdienen eten en hun kinderen naar school laten gaan.

Gelukkig waren er in de zomer van 2014 toen ik er was om de school te openen ook andere Nederlandse vrijwilligers die geld ingezameld hadden. Zij hebben dat besteed aan duurzame speelvoorzieningen. Ze zorgden voor een prachtig speeltoestel met glijbaan en een cementen toegangspad met twee hinkelspellen er in gegraveerd. Nu kunnen de kinderen ook in regentijd buiten kunnen spelen en niet in de modder wegzakken om de ingang van de school te bereiken.

Namens alle kinderen van de Linda Blind Farm, bedankt alvast heel erg voor je hulp.

SPONSOR-BOUWPAKKETTEN

Ik wil er graag iets tegenover zetten, daarom heb ik een paar sponsor-bouwpakketten gemaakt.

pallet1Alle kleine beetjes helpen.
Dankjewel!

 

 

pallet3

 

Vanaf € 25,- stuur ik je een kaartje uit Zambia.
Dankjewel!

 

 

pallet5

 

 

Vanaf € 100,- kunnen we uw logo plaatsen op de site.
Dankjewel!

 

 

 

pallet7

 

Vanaf € 250,- plaatsen we uw logo op de site en als u het leuk vindt kom ik graag een presentatie geven.
Dankjewel!

Hallo

Ik ben Xavier, ik ben inmiddels 15 jaar en zit nu in de derde klas van de middelbare school. In groep 8 van de basisschool heb ik vrijwilligerswerk gedaan in Zambia op een schooltje. Ik was leraar. Ik heb ook geld ingezameld en daar een échte school gebouwd. De school heb ik in augustus 2014 mogen openen! Prachtig. Omdat een échte school, écht helpt. Er is nog veel te doen voor deze hele kwetsbare kinderen. Daarom ga ik door. Xavier

Donatie via 4-daagse Nijmegen 2017

Sponsor Thuy Nguyen

TEDx Venlo | Building Schools in Zambia

TED-talk Xavier Friesen

©2013

Login