Sponsorloop: Petrus Banden school loopt hard

Spandoek Bouwstenen Zambia

En op donderdag 6 februari was het inderdaad zo ver! Meer dan 500 kinderen van de Petrus Banden School liepen hard voor de kinderen van de Linda Blind Farm School in Zambia. Het was een heel groot feest. Met een, letterlijk, swingende opening en heel veel toeschouwers die alle kinderen enthousiast toejuichte. Kinderen van groep 1 van 4 jaar tot de kinderen van groep 8 van 11/12 en 13 jaar renden elk zo veel mogelijk rondjes. En dat waren er heel veel! De kinderen van de Petrus Banden School hebben ontzettend veel geld bij elkaar gerend. Dat heeft heel erg meegeholpen om de bouw van een echte school voor de Linda Blind Farm in Zambia mogelijk te maken. Allemaal heeel erg bedankt!!SONY DSC

En ook dank aan Peel en Maas en Peel en Maas TV, aan het Jeugdjournaal en aan Hart van Nederland. Door deze opnames en uitzendingen kreeg Bouwstenen voor Zambia veel bekendheid. En dat heeft ook heel erg mee geholpen. Er kwamen heel veel reacties uit het land. Van hele kleine kinderen tot hele grote mensen. Die hulp is heel erg welkom.

DSC02401

Wil jij ook een sponsorloop organiseren op jouw school? Wij hebben een heel mooi draaiboek en allemaal hulpmateriaal. Dan is het al helemaal niet meer zo moeilijk om te organiseren. En als je ook mee wilt helpen met jouw sponsorloop voor Bouwstenen voor Zambia dan wil ik ook heel graag een presentatie komen houden op jouw school. Kijk  even bij “help mee” of bij “contact” op deze website.

 

 

  Spandoek Bouwstenen Zambia

 

sponsorloop1

Aanstaande donderdag 6 februari is het zo ver! We gaan allemaal hard lopen. Afgelopen week is iedereen druk bezig geweest met het werven van sponsors. De opbrengsten zijn bedoeld om  een echte school te bouwen voor de kinderen van de Linda Blind Farm in Zambia. Jullie hebben hierover al veel gehoord. Er zijn presentaties in de aula gehouden. Juffen en meesters hebben in de klas met jullie hierover gesproken en/of zullen dat zeker nog doen. En ook Peel en Maas TV is op school geweest voor het project Bouwstenen voor Afrika. Afgelopen woensdag was er nog een life-radio-uitzending bij Omroep Venray. Wil je meer weten? Kijk dan even op www.bouwstenen-zambia.nl

Donderdag gaat het gebeuren!   We gaan hard lopen om de kinderen in Afrika te helpen. Zodat ook zij naar een echte school kunnen, echt kunnen leren en dus kans hebben op een goede toekomst.

header[1]

Waar moet je aan denken:

 1. Vergeet niet de sponsorlijsten uiterlijk dinsdagochtend 4 februari in te leveren bij jullie juf of meester. Je krijgt hem na de sponsorloop weer terug. Samen met de deelnemerskaart waar de rondjes op staan die je gelopen hebt. Dan kun je in het weekend na de sponsorloop de sponsorgelden ophalen bij je sponsors.
 2. Iedereen komt gewoon op de normale tijd naar school.
 3. Natuurlijk heeft iedereen sportkleding aan. Denk ook aan een trainingsbroek want in Afrika is het nu 32 graden. Maar..bij ons niet!
 4. Je krijgt van de juf of meester een eigen deelnemerskaart. Die hang je om je nek. Na elk gelopen rondje, zorg je dat je een stempel van de stempelaar krijgt en dan ren je weer verder voor het volgende rondje. De stempelaars zijn duidelijk te zien!

En als het even file is bij de stempelaars…dan kun je even goed ademhalen. Dat is helemaal niet erg natuurlijk.

 1. Na het laatste fluitsignaal mag je het rondje dat je dan loopt, gewoon uitlopen. Je loopt dus door naar de finish en haalt ook de stempel voor deze laatste ronde bij de stempelaar. Die stempel is dan ook weer mooi meegenomen toch!
 2. Het is mooi als je het parcours zo vaak mogelijk af kunt leggen. Maar..wat wij heel belangrijk vinden om te zeggen: het is zeker géén wedstrijd. Loop elkaar niet voor de voeten, hou het veilig voor iedereen. En als je moe wordt, loop dan gerust een stukje zodat je weer op adem komt en dan kun je misschien weer rennen. En als het rennen niet meer lukt, dan ga je toch gewoon lopen. Een looprondje telt net zo goed mee!

 

Hoe ziet de sponsorloopochtend er uit:

 • Om half negen (8.30 u) staan we allemaal op het schoolplein voor de hoofdingang. Onder swingende, ook Afrikaanse, muziek hebben we met 500 kinderen en juffen en meesters een lekker swingende warming-up! Tien minuutjes warm worden!
 • Om kwart voor negen (8.45 u) vindt de opening plaats. Daarvoor heeft de Burgemeester Hans Gilissen, graag een plekje in zijn drukke agenda vrijgemaakt. Hij geeft het startsein voor de eerste groepen die van start gaan.
 • Let op dat je veters goed gestrikt zijn! We hebben EHBO maar we hebben natuurlijk liever dat zij uit hun neus kunnen peuteren omdat ze niks te doen hebben…
 • Na het startsein gaan de groepen die nog niet aan de beurt zijn, naar hun eigen klas.
 • Als jouw groep klaar is en je hebt je stempels op de stempelkaart dan ga je, moe maar zeker voldaan, terug naar je klas. Daar staat een beker drinken voor jullie klaar.
 • De stempelkaart geef je aan je juf of meester.

 

Wanneer is jouw groep aan de beurt en waar loop jij?

Route: Kolkweg (20 minuten)

9.00u-9.20u     Groep 6a en 6b +Plusklas

9.30u-9.50u     Groep 7a en 7b

10.00u-10.20u Groep 8a en 8b

 

Route: Om de school (15 minuten)

9.00u-9.15u     Groep 3a en 3b

9.30u-9.45u     Groep 4a en 4b

10.00u-10.15u Groep 5a en 5b

 

Route: Op schoolplein (10 minuten)

9.00u-9.10u     Groep 1/2a

9.15u-9.25u     Groep 1/2b

9.30u-9.40u     Groep 1/2c

9.45u-9.55u     Groep 1/2d

10.00u-10.10u Groep 1/2e

 

Aanmoedigen!! Enthousiast publiek!!

Nodig je ouders, broers en zussen die niet naar school hoeven, opa’s en oma’s, oppas, buren en andere bekenden uit om aan te komen moedigen! Des te meer zielen, des te meer vreugde. Dan maken we er samen een groot feest voor de Petrus Banden en voor Zambia van.( Attentie: de wegen rond het parcours worden wel vanaf 8.00 u afgesloten voor verkeer. Dus liefst auto’s thuis laten of stuk verder weg parkeren).

 

Oh ja, nog iets: Hilversum heeft gebeld!

Er zijn verschillende kranten en televisiestations die nieuwsgierig zijn naar onze sponsorloop. Misschien zien jullie de Peel en Maas TV of fotografen hier en daar langs de kant. Maar misschien zien jullie ook het Jeugdjournaal. Die weten het nog niet helemaal zeker of het lukt maar zijn wel heel enthousiast. En wie er ook komt: Hart van Nederland. Zij hebben allemaal tips gehad van tipgevers en zijn erg enthousiast.

 

Het wordt vast en zeker een prachtige dag. Weer of geen weer, we gaan er gewoon een groot feest van maken. En als het regent, neem je gewoon je regenjas mee en droge sokken. De wereld veranderen kunnen we niet. Maar als kinderen van de Petrus Banden school in Venray gaan we wèl een verschil maken voor de kinderen van de Linda Blind Farm in Zambia. Heeel veel plezier!

Groetjes van het coordinatieteam, Maxime, Tom, Koen, Meneer Gejo en Xavier.

Doneren Sponsorloop Vierdaagse 2024 door Thuy

Sponsor Thuy Nguyen

TEDx Venlo | Building Schools in Zambia

During his TED-talk, Xavier speaks of his efforts, and hopes to inspire the audience to start their own initiatives.

TED-talk Xavier Friesen

Mijn Sponsors

Wilde Ganzen

Elke gedoneerde euro ten behoeve van een samenwerkingsproject tussen Bouwstenen voor Zambia en Wilde Ganzen is € 1,50 waard! Bijvoorbeeld de bouw van de primary school, de aanschaf van leerboeken en, héél belangrijk in bestrijding Covid 19, het handwash bassin voor genoeg en schoon (drink)water. Lees meer over onze samenwerking:

Bouwstenen voor Zambia & Wilde Ganzen

Volg mij!

Events

©2013

Login