Geen Strijkstok

Veel mensen zijn bang dat, als ze geld doneren aan een project, er nog wel eens geld aan de strijkstok blijft handen. Ik garandeer dat alle hulp en elke cent die ik krijg, rechtstreeks aan het onderwijs voor de kinderen in Zambia besteed wordt. Ik heb geen strijkstok. Veel mensen hebben mij gratis geholpen bijvoorbeeld bij mijn website. Mijn vader en moeder betalen alle reis- en verblijfskosten, telefoon, drukwerk en andere kosten.  De bankkosten zijn ook voorzien voor meerdere jaren. Al uw geld gaat naar het onderwijs  voor de kinderen zelf. Wij zijn,  in februari en maart 2014,  ook zelf naar Zambia geweest. In de zomer van 2014 ben ik weer teruggegaan. Deze keer om de nieuwe school te openen. En in februari 2017 ging ik voor de derde keer. Ik wilde natuurlijk met eigen ogen zien hoe het er nu voor stond.  Ik heb met eigen ogen gezien dat de bijdragen van alle sponsors, donateurs en andere helpenden het verschil maakt in de levens van de kinderen van de Linda Blind Farm School. Kinderen die al van school af waren kwamen me opzoeken om te vertellen hoe het met ze ging. Ook ouders kwamen weer langs. Een headteacher van een primary school vertelde uit zichzelf hoe goed de kinderen van de Linda Blind Farm School opgeleid waren als ze bij haar op school kwamen. Sommigen hebben een test gedaan en bleken zelfs een klas over te kunnen slaan. Dat had niemand durven dromen in 2014. Ook in mei 2018 ben ik naar Zambia geweest om met eigen ogen te zien hoe de voortgang is en om met de partners de acties voor het meerjarenbeleidsplan te bespreken. Alles loopt volgens plan (alhoewel niet helemaal volgens planning want de tijd is wel een dingetje in Afrika:).

We zorgen ervoor dat het geld goed besteed wordt. Dan doen we ook ter plekke. We worden daarbij geholpen door onze samenwerkingspartners ter plaatse: Dream Livingstone met Rabeccah and Kennedy en de ZAPD (belangenorganisatie voor mensen met een beperking) als ook door een hele goede deputy director van een andere school, Mr Harry, die onze teachers coacht en inmiddels ook door Manny en Rachael van het trainingscentre Pure Skills.

I garantee my donors and sponsors every contribution to Bricks of Zambia, every penny, will be spend directly to improve the school education for the children in Zambia. So they can build themselve a better future and hopefully kick the poverty out of their lives.

There is almost no overhead (less dan 1%). A lot op people support my foundation by free-services, for example hoezo-media.nl concerning the website. My parents go for all the travel and subsistence costs, phonecosts, printstuff and all that kind of secundary but necessarily costs. I can Ensure you, no money is wasted. Your donation reaches the children of the Linda Blind Farm School, by 100% investments in the goals from our strategy plan, directly and without being misappropiated.

In Zambia we have strong local partnerships with Rabeccah and Kennedy Mukumbo (Dream Livingstone Zambia foundation) and the ZAPD (an organization for the interests of people with a dissability).

  

Geen reacties

  • Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *
  • vijf × 3 =

  • You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Hallo

Ik ben Xavier, inmiddels 19 jaar en studeer nu aan de Leiden University in Den Haag. In groep 8 van de basisschool besloot ik vrijwilligerswerk te gaan doen in Zambia. Als assistent-leraar. Omdat alleen een échte school écht helpt, besloot ik geld in te zamelen voor de bouw van een échte school. Deze (pre) school heb ik in augustus 2014 mogen openen! In de zomer van 2021 gaat nu de tweede, primary, school open. Prachtig. Omdat een échte school, écht helpt. Er is nog veel te doen voor deze hele kwetsbare kinderen. Daarom ga ik door. Xavier

TEDx Venlo | Building Schools in Zambia

TED-talk Xavier Friesen

©2013

Login