Ik mag door naar TEDx Venlo! Een voice voor de kinderen van de Linda Blind Farm.

SONY DSC SONY DSC SONY DSC

De droom van kinderen van de Linda Blind Farm in Zambia, hun hoop en mijn droom, krijgt weer een extra duwtje. Want ik mag mijn verhaal en dat van de kinderen verder vertellen.

Vandaag staat het nieuws op de Facebook pagina van TEDx Venlo.  Op vrijdag 20 november is het zover!!

DSC05997kleinHet is al weer 3 maanden geleden dat ik op het podium van de derde voorronde van TEDx stond in de Evenementenhal in Venray. Daar vertelde ik het verhaal van mijn droom. In een pitch van drie minuten en in het Engels mocht ik mijn droom en mijn drive voor het voetlicht brengen. Mijn drive om kinderen in hele kwetsbare situaties te helpen een betere toekomst te bouwen. Maar ook het verhaal over wat ik al gedaan heb. Een verhaal over hoe een echte school en echt onderwijs de wereld van deze kinderen verandert. De jury heeft in drie voorrondes ook mijn verhaal gekozen voor een plaats op het podium in Venlo.

Het is mijn verhaal maar het is vooral verhaal van de kinderen in Zambia. De kinderen van de Linda Blind Farm. Hele kwetsbare kinderen die geen stem hebben in onze groter, rijke, wereld. Mijn verhaal is hun stem.

Ik zie het met eigen ogen. Een duwtje van ons, helpt hen oneindig verder op hun weg naar die betere toekomst. Samen kunnen wij hun wereld beter helpen maken.

Een prachtig bericht. Want niet alleen is dat een podium om mijn verhaal te vertellen voor publiek. Via de livestreams reiken de verhalen verder dan dit podium. Zelfs aan de andere kant van de oceaan in Amerika, luisteren mensen mee. Het gaat dan ook allemaal in het Engels (en dat wordt weer oefenen).
De grote dag is op 20 november in Venlo. In Poppodium Grenswerk. tijd is nog niet bekend. Maar publiek is natuurlijk super leuk.

Vanaf 1 oktober kun je je aanmelden als je vrijdag 20 november wilt komen kijken. Het zijn allemaal interessante sprekers met boeiende verhalen.

Ik zou het super leuk vinden als jullie ook kunnen komen!
Do you join me on the 20th of November at TEDx? You’re welcome!
Xavier

 

 

Reacties (2)

 • Wilco van der Bas & Mariëlle BarwasserNo Gravatar

  23 september 20153:43 pm

  Xavier, wij zijn trots op zo’n plaats- en schoolgenoot! Een goede voorbereiding op weg naar TedXVenlo op 20 november aanstaande, veel succes. En tot binnenkort 😉
  Mariëlle & Wilco

 • Xavier FriesenNo Gravatar

  14 november 20151:24 pm

  Hoi Wilco en Mariëlle,
  nog een week en dan is het zover. Heb heel veel geoefend. Het mag geen speech zijn maar bij TEDx is het een talk. Net alsof je aan de keukentafel zit zeggen ze. Ik hoop dat er veel mensen naar gaan kijken en dat iedereen er bij stil staat hoe belangrijk goed onderwijs is voor kinderen uit arme gezinnen. Heel erg bedankt dat jullie ook mee geholpen hebben. Groetjes Xavier

Doneren Sponsorloop Vierdaagse 2024 door Thuy

Sponsor Thuy Nguyen

TEDx Venlo | Building Schools in Zambia

During his TED-talk, Xavier speaks of his efforts, and hopes to inspire the audience to start their own initiatives.

TED-talk Xavier Friesen

Mijn Sponsors

Wilde Ganzen

Elke gedoneerde euro ten behoeve van een samenwerkingsproject tussen Bouwstenen voor Zambia en Wilde Ganzen is € 1,50 waard! Bijvoorbeeld de bouw van de primary school, de aanschaf van leerboeken en, héél belangrijk in bestrijding Covid 19, het handwash bassin voor genoeg en schoon (drink)water. Lees meer over onze samenwerking:

Bouwstenen voor Zambia & Wilde Ganzen

Volg mij!

Events

©2013

Login