Bouwstenen voor Zambia niet alleen op TV maar nu ook op Facebook bij Hart van Nederland!

 

xavier voor de klas

Gisteravond bouwstenen voor Zambia bij Hart van Nederland. Op TV. In de vroege editie. En nu Bouwstenen voor Zambia ook op Facebook van Hart van Nederland. De reacties op de Facebookpagina van Hart van Nederland zijn overweldigend. Dat vind ik wel heel leuk. Bedankt allemaal! De opnames waren hartstikke leuk. Ze zijn wel een uur in de klas geweest en ik kon het hele uur van alles vertellen aan de klas en laten zien. Ook klasgenoten en de meester werden geïnterviewd. Het was wel leuk dat de journaliste zich ook zelf inzet voor het onderwijs van kinderen in Afrika, maar dan in Oeganda (choice for children). Zelf ben ik nog lang niet klaar bij de Linda Blind Farm school. Nu is bijna het hele ingezamelde bedrag besteed aan een heel goed schoolgebouw. Daar kunnen de kinderen van deze kinderen en hun kinderen nog les in krijgen later. Ik heb nog iets meer dan

€ 750 over nu. Daar gaan we in juli nog het schooltje van nu van opknappen voor de jongste kinderen. Zeg maar de kinderopvang. De kinderen van de school nu zitten straks echter nog op de grond omdat er geen tafels en stoelen zijn. Ook de juf zit op de grond. Over het lesmateriaal mogen we ook niet spreken. Er is namelijk niks. Elke ochtend begonnen wij bij de printshop om dingen te printen die we tevoren gemaakt hadden. Ik heb bijvoorbeeld ook de toetsen gemaakt voor de toetsen van vorige week. En we hebben zelf ook pakken wit papier en schriften voor de kinderen gekocht. Wil je meer weten of wil je mee helpen? Kijk dan op www.bouwstenen-zambia.nl.

Wil je de uitzending zien? Klik dan op de link hieronder.

http://www.hartvannederland.nl/algemeen/2014/jonge-ontwikkelingswerker-11-terug-uit-afrika/

SONY DSC       SONY DSC

Geen reacties

Sorry, het is niet meer mogelijk te reageren op dit bericht

Vierdaagse Sponsorloop 2022 Bouwstenen voor Zambia door Thuy Nguyen

Sponsor Thuy Nguyen

TEDx Venlo | Building Schools in Zambia

During his TED-talk, Xavier speaks of his efforts, and hopes to inspire the audience to start their own initiatives.

TED-talk Xavier Friesen

Mijn Sponsors

Wilde Ganzen

Elke gedoneerde euro ten behoeve van een samenwerkingsproject tussen Bouwstenen voor Zambia en Wilde Ganzen is € 1,50 waard! Bijvoorbeeld de bouw van de primary school, de aanschaf van leerboeken en, héél belangrijk in bestrijding Covid 19, het handwash bassin voor genoeg en schoon (drink)water. Lees meer over onze samenwerking:

Bouwstenen voor Zambia & Wilde Ganzen

Volg mij!

Events

©2013

Login