Kinderen van de basisschool Antonius in Veulen helpen mee!

Elk jaar verkopen de kinderen van de Antoniusschool zelfgemaakte paasstukjes. Alle 38 kinderen hadden voor Pasen paasstukjes gemaakt. Hartstikke mooie kunstwerkjes. Maar wat heeft dat nu met Bouwstenen voor Zambia te maken? Ze houden die paasstukjes niet zelf! Nee, ze gaan ze huis-aan-huis verkopen in Veulen. De opbrengst wordt altijd gedoneerd aan een goed doel. Dat goede doel moet gericht zijn op de arme medemens in ontwikkelingslanden. Dit jaar wilden de kinderen de opbrengst doneren aan Bouwstenen voor Zambia.

SAM_2464[1]   SAM_2471[1]

De kinderen van de jongste groepen hadden een prachtige cheque gemaakt. Ik heb eerst de presentatie gehouden en daarna hebben de kinderen, namens de hele school, de cheque aan mij overhandigd. Met een prachtig bedrag erop. Wel € 497,85!

Daar kan ik op de Linda Blind Farm School hele mooie dingen mee doen! Wat zullen de juffen en de kinderen blij zijn als ze dit horen. Ze snappen natuurlijk zelf niet goed hoe veel geld dat dit wel niet is. Zoveel geld zien zij zelf nooit bij elkaar.

SONY DSC

Van te voren verzamelde alle kinderen zich in een groot klaslokaal. Ik heb een presentatie gehouden over mijn project op de Linda Blind Farm School in Livingstone. Daarbij heb ik veel nieuwe foto’s kunnen laten zien die nog niet eerder gepubliceerd zijn. Alle kinderen zijn veel te weten gekomen over Zambia en ook over ontwikkelingswerk. Maar natuurlijk nog meer over de Linda Blind Farm School.

SONY DSC

Heel veel hilariteit veroorzaakte ook mijn oefening om alle kinderen van de school te verzamelen in een nagebouwd klaslokaaltje van 2 x 3 (het was ietsje kleiner). Ga daar maar eens met 38 kinderen in staan. En nog erger.. probeer maar eens te gaan zitten. Nee dus. Dat lukte toch net niet. De kinderen van Veulen maakte nu een paar minuutjes mee wat de kinderen van de Linda Blind Farm School elke dag mee maken. En gelukkig is dat, dank zij alle hulp van jullie,  voor hen binnenkort ook verleden tijd! Door deze ervaring en door de presentatie zijn de kinderen in Veulen nog meer blij dat ze, met deze creatieve paasactie, de kinderen van de Linda Blind Farm in Afrika kunnen helpen bij een betere toekomst.

SONY DSC SONY DSC  SONY DSC

Dat iedereen erg geïnteresseerd was bleek wel uit alle vragen die na afloop van de presentatie, werden gesteld.

Ik heb ze ook verteld dat ik een nieuwe inzamelactie ben begonnen voor echte lesboeken en voor tafels en stoelen zodat de kinderen ook kunnen zitten. De donatie van de kinderen is hiervoor heel erg welkom. Ik heb alle kinderen een speciale dankkaart gegeven namens de kinderen van de Linda Blind Farm. Ik vind het echt heel erg mooi dat jullie aan mijn project Bouwstenen voor Zambia hebben gedacht. Jullie hebben zelf heel veel plezier gehad met het maken van de paasstukjes en met het verkopen en nu hebben de kinderen van de Linda Blind Farm straks heeel erg lang, heel veel plezier van de donatie!Bouwstenen voor Zambia in Veulen en straks Veulen in Zambia. Ik zorg er echt voor dat het heel erg goed terecht komt. Ik vond het heel erg leuk om de kinderen in Veulen te mogen vertellen over Zambia. Want ik vind het ook heel goed als veel meer kinderen weten hoe het daar is. En dat het niet overal zo goed is als bij ons. En daarom vind ik het heel erg mooi dat kinderen in Nederland mee helpen zodat de kinderen in Zambia ook kunnen werken aan een betere toekomst. Bedankt dat ik bij jullie mocht vertellen en ook heel erg bedankt voor jullie prachtige donatie! Xavier

IMG_9061     SONY DSC

SAM_2485[1]    SONY DSC

 

 

 

 

Geen reacties

Sorry, het is niet meer mogelijk te reageren op dit bericht

TEDx Venlo | Building Schools in Zambia

During his TED-talk, Xavier speaks of his efforts, and hopes to inspire the audience to start their own initiatives.

TED-talk Xavier Friesen

Mijn Sponsors

Wilde Ganzen

Elke gedoneerde euro ten behoeve van een samenwerkingsproject tussen Bouwstenen voor Zambia en Wilde Ganzen is € 1,50 waard! Bijvoorbeeld de bouw van de primary school, de aanschaf van leerboeken en, héél belangrijk in bestrijding Covid 19, het handwash bassin voor genoeg en schoon (drink)water. Lees meer over onze samenwerking:

Bouwstenen voor Zambia & Wilde Ganzen

Volg mij!

©2013

Login