Help jij Misai uit Eritrea? Schoenpoetsers gezocht voor de Werelddag! Shoeshine boys wanted for just one dag!

Hebben jullie de Wereldbol al langs zien komen? Vast en zeker. Did you see the Worldglobe from Mondial Platform Venray come by? Probably you did! Werelddag 2017 zoekt schoenpoetsers die, bij toerbeurt, op zondag 24 september 2017 in het centrum van Venray als schoenpoetser aan de slag willen. We are looking for a few shoeshine boys who would like to help us on World Day in the centre of Venray next 24th of September. Misschien hebben jullie wel eens schoenpoetsers gezien toen je bijvoorbeeld in Turkije op vakantie was. Dat zijn heel vaak kinderen. Wij zoeken kinderen die schoenen willen poetsen. Het geld dat je verdient dat gaat dan in een grote pot, het noodfonds van het Mondiaal Platform. Wat wij daarmee doen?

c4344[1] Pinksterkroon-de-Lebbenbrugge-3-700x466[1]

Met geld van het noodfonds worden vluchtelingen die in Venray wonen, geholpen om hun gezin weer te herenigen. Wat is dat? Stel je voor dat het hier oorlog is. Jullie moesten je huis verlaten en vluchten. En je vader is met de boot gevlucht, je moeder is naar Afrika gevlucht en jij en je broertje zijn ergens in Friesland terecht gekomen. Natuurlijk willen jullie weer bij je vader of je moeder wonen. Maar is er is geen geld om het vliegtuig te betalen want je ouders hebben alles achter moeten laten. Het noodfonds helpt Venrayse vluchtelingengezinnen om weer samen te kunnen wonen als gezin. In Venray.

Family reunification is very, very important. Do I have to say more?! Your earnings by shoe shining on the World Day the 24th of September in the centre of Venray, will be donated to the Emergency Fund, founded to help refugees in Venray by their family reunification.

21314457_1480332948729486_8716217712451690883_n[1] poetsen_malaga[1]

Gezinshereniging heet dat. Net als bij Misai en zijn moeder.
Misai is een jongetje van acht jaar dat woont in Eritrea, terwijl zijn moeder in Venray woont. Sinds 2014 probeert Misai’s moeder hem naar Nederland te halen, maar het lukt nog steeds niet. Er is nog geen toestemming van de Nederlandse regering, maar er is ook nog geen geld om Misai over te laten komen. Wil jij meehelpen om kinderen net als Misai en zijn moeder weer bij elkaar te brengen? Poets dan één of twee uurtjes mee de schoenen van de bezoekers van de Werelddag op het Schouwburgplein. Als jij poets, dan zorgen wij voor de poetsspullen. You don’t have to bring your own equipment. We will take care for it.

e8e65[1] groningen-centrum-grote-markt-warchild-2013-13[1] banana_shoeshine[1]

Opgeven kan bij Alda Haegens (aldahaegens@home.nl) en Piet Kroft (p.kroft@kpnplanet.nl). Of mail even naar mij en ik zorg dat het bij Alda en Piet komt: Xavier@bouwstenen-zambia.nl. Interested? Please send an email to Alda, Piet or otherwise to me. The emailaccounts you’ll find them above. Groetjes van Xavier

 

 

Geen reacties

Sorry, het is niet meer mogelijk te reageren op dit bericht

Donatie via 4-daagse Nijmegen 2017

Sponsor Thuy Nguyen

TEDx Venlo | Building Schools in Zambia

During his TED-talk, Xavier speaks of his efforts, and hopes to inspire the audience to start their own initiatives.

TED-talk Xavier Friesen

Mijn Sponsors

Volg mij!

©2013

Login