Nog 7 dagen Doel van de Maand mei bij Doelshop. Wilde u nog online een aankoop doen en gratis doneren? Hiermee helpt u gratis kinderen aan schoon drinkwater.

Nog 7 dagen zijn we Doel van de Maand Mei bij Doelshop. Nog 7 dagen doneert u gratis als u uw online aankopen doet via een van de 420 webshops aangesloten bij Doelshop.nl via de link: https://bouwstenenvoorzambia.doelshop.nl/webshops.

De Linda Blind Farm heeft 1 waterkraantje. Dat hebt u vast al meegekregen. Maar nu is er een emmer met een tapkraantje bij gekomen. Onlangs heeft de school een wateremmer gekregen. Met tapkraantje. 170 kinderen en 6 leraren hebben overdag nu wat water binnen handbereik. En aan het eind van de dag dus helaas ook warm water binnen handbereik.

Hierboven de schoolemmer met het tapkraantje. Kinderen en headteacher Priscar proberen hem meteen uit. 

Wist u dat ons lichaam voor ongeveer 66% uit water bestaat. En dat we bij het in bad gaan of bij douchen gemiddeld 46,5 liter water per dag gebruiken? Dat een druppelende kraan wel 75 liter water per dag kan verspillen? Een groot deel van het aardoppervlak bestaat uit water: er is veel meer water dan land. Van al dat water bestaat slechts 2,5% uit zoet water. En alleen zoet water kan gebruikt worden als drinkwater. Heel weinig van de 1% van de watervoorraad op aarde kan gebruikt worden als drinkwater.

Voor de kinderen van de Linda Blind Farm School en hun ouders is schoon drink water ook niet vanzelfsprekend. Waterschaarste als gevolg van steeds langdurigere en meer extreme droogte is ook voor hen bijna een dagelijkse struggle.

allemaal naar de water tap!

Corona drukte de teachers, de mensen op de Linda Blind Farm, onze lokale samenwerkingspartners en ook mijzelf nog eens met de neus op de feiten. Een goede watervoorziening is een zaak van levensbelang. Toegang tot schoon (drink)water en een watervoorziening koppelen aan een eigen voedselvoorziening (een groentetuin) en een schoolkeuken die ook door de gemeenschap gebruikt kan worden. Dat zijn de ingrediënten van het Waterplan dat we gemaakt hebben. Water, hygiëne en schoon (drink) water voeren hierbij de hoofdrol.

Het Waterplan omvat vier concrete oplossingen, in twee stappen. Stap 1 gaat over basishygiëne en het recht op schoon en genoeg drinkwater. Stap is gaat over de bouw van een handwash bassin  met schoon, zuiver (drink) water voor iedereen toegankelijk. Voor volwassenen én voor kinderen én dus ook voor mensen met een beperking. Overdekt en beschut. En natuurlijk met wasbakken. Om de was en de afwas te doen.

En al het gebruikte water? Dat stroomt voortaan via een gesloten afvoer het dorp uit. En ook erg belangrijk: het (drink)water wordt gezuiverd. Veilig , schoon en genoeg water uit de kraan. Voor en en mij zo vanzelfsprekend. Niet voor de kinderen van de Linda Blind Farm School en hun families.
Hoe het is en hoe het gaat worden.

U kunt echt gratis meehelpen.

Hoe? Gewoon gratis. Door uw internetaankopen bij uw eigen webshops voortaan te doen via de volgende link: https://bouwstenenvoorzambia.doelshop.nl/webshops
Online winkelen en tegelijkertijd gratis doneren (want de webshops doneren een bepaald % van uw aankopen). Bijvoorbeeld als u nu op zoek wilt gaan naar een vakantie in eigen land of misschien in het buitenland. Of als u nog camping- of andere reisspullen aan moet schaffen. Of als u zo meteen naar een restaurant wilt gaan of van kunst en cultuur wilt genieten. En op 20 juni is het vaderdag. Ook voor vaders zijn er plenty goede ideeën via de webshops bij Doelshop. Meer dan 420 webshops zijn bij Doelshop.nl aangesloten. Uw favoriete webshops zitten er vast en zeker bij.
Bouwstenen voor Zambia is nog t/m 31 mei verkozen tot Doel van de Maand mei bij Doelshop. Dat betekent dat alle donaties bij online aankopen, via Bouwstenen voor Zambia bestemd zijn. Behalve natuurlijk als kopers heel expliciet kiezen voor een ander goed doel. Uw gratis donaties  voor Bouwstenen voor Zambia worden besteed aan het handwater bassin. En ook zeker niet onbelangrijk: de Stichting Wilde Ganzen is ook bij het handwaterbassin onze samenwerkingspartner. Dat betekent dat uw donatie straks nog eens met 50% verhoogd wordt door Wilde Ganzen.
Natuurlijk al heel erg bedankt voor uw aankopen en gratis donaties bij Beddenleeuw.nl, Remarkt. Bol.com, Ali Express, Regiobloemist NL, Tuincentrum NL, Coolblue NL, Stella, NHA Thuisstudies,  Zalando Lounge.nl, Booking.com Benelux, Thuisbezorgd,nl, Pathé Thuis.nl, ANWB webwinkel en bij nog veel meer webshops. En heel veel dank ook voor het delen van alle blogs bijvoorbeeld op facebook, insta en de blogs van doelshop.nl zelf op Facebook, Insta en linkedin.
Waarvoor kunt u allemaal terecht bij https://bouwstenenvoorzambia.doelshop.nl/webshops? Ik deel graag met u een greep uit de categorieën van webshops aangesloten bij Doelshop: kunst en cultuur, muziek, auto’s en motoren (echt), boeken, dagacties uit, dieren, electronica, energie, eten en drinken, feestartikelen, foto’s, games, ICT, telefonie, kantoorspullen, internet, kinderen,  mode,  onderwijs, ontspanning, parfumerie, schoenen, kleding, accessoires, sport, telefonie, vakantie en reizen, autoverhuur, verzorging, verzekeringen, wonen, tuin en tuinieren, TomTom, drukwerk,  kantoormeubilair, fietsen, van klein naar groot en van groot naar klein.
We hebben nog tot en met 31 mei. Want tot 31 mei zijn we Doel van de maand mei bij Doelshop.
   

Geen reacties

Sorry, het is niet meer mogelijk te reageren op dit bericht

Doneren Sponsorloop Vierdaagse 2024 door Thuy

Sponsor Thuy Nguyen

TEDx Venlo | Building Schools in Zambia

During his TED-talk, Xavier speaks of his efforts, and hopes to inspire the audience to start their own initiatives.

TED-talk Xavier Friesen

Mijn Sponsors

Wilde Ganzen

Elke gedoneerde euro ten behoeve van een samenwerkingsproject tussen Bouwstenen voor Zambia en Wilde Ganzen is € 1,50 waard! Bijvoorbeeld de bouw van de primary school, de aanschaf van leerboeken en, héél belangrijk in bestrijding Covid 19, het handwash bassin voor genoeg en schoon (drink)water. Lees meer over onze samenwerking:

Bouwstenen voor Zambia & Wilde Ganzen

Volg mij!

Events

©2013

Login