Wat een compliment voor Gabòr! Tandenpoetsproject triggert DHIN om zich ook op preventie te gaan richten!

 

P2270758 P2270760 P2240591 groene-envelop-1995516

Wij ontvingen een mooie mail van DHIN:

Hallo Gabòr,

Voor 2017 kunnen jullie terug kijken op een heel succesvol jaar. Ik ben trouwe volger van bouwstenen-zambia en ik vind het geweldig om te zien hoe goed jullie alles hebben georganiseerd. Voor jouw geslaagde tandenpoetsproject heb ik ook heel veel waardering. Dat de school nog steeds iedere dag poetst is een bewijs dat jij daar alles heel goed lokaal hebt geïmplementeerd. Mijn complimenten hiervoor.

Jij hebt mij ooit jouw lesschema opgestuurd is het mogelijk dat ik aan de hand van dat schema voor DHIN ook iets dergelijks ga opzetten? Want je weet dat jouw aanvraag in februari voor DHIN het laatste duwtje is geweest om zich als organisatie, naast het verstrekken van tandheelkundige apparatuur, nu ook op preventie ( handen wassen en tandenpoetsen) in de lage lonen landen te gaan richten. Door middel van ons Brush, Wash en Smile programma hopen wij een bijdrage te gaan leveren aan een gezondere wereldmond.

Er is bij ons ondertussen al van alles ontwikkeld. Zo komt er heel binnenkort de website www.brushandsmile.org on line . Op deze website willen wij dan alle informatie plaatsen die men nodig kan hebben om in het buitenland voorlichting te gaan geven over handen wassen en tandenpoetsen. En tevens informatie verstrekken hoe e.e.a. op locatie te implementeren. Daar zou jouw lesschema dan ook prima op geplaatst kunnen worden. Indien het niet teveel werk is voor jou dan zou het fijn zijn indien jij de namen in het lesschema oningevuld zet zodat een ieder het voor haar eigen naam/school op maat kan maken.

Wij hebben recent ook contact gehad met de ACTA (Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam). Wij gaan in de toekomst iets meer met hun samenwerken en hebben nu ook een contactpersoon voor Fit for School. Ook daar ligt de vraag over de tandpasta.  Ik heb onlangs van haar wat informatie gekregen en ik denk dat jij de bijgevoegde bijlage ‘posters’ misschien wel interessant vindt.

Gabòr, ik hoop met jou contact te mogen blijven houden omtrent jouw activiteiten op tandheelkundig gebied en wens jullie ook in 2018 heel veel succes met jullie studie en met Bouwstenen voor Zambia.

Met hartelijke groet,

Ineke van Lent, DHIN

poster_tandenpoetsen_liggend_v05a-page-001  OLYMPUS DIGITAL CAMERA  dhin

What a compliment for my brother Gabòr! His Brush & Smile Programme on the Linda Blind Farm School triggert DHIN to adjust their strategy and start up prevention activities next to donating dentistmaterial! This in order to contribute to a better personal healthcondition from people in low-wage countries.  Their new prevention strategie focusses on handwashing and teeth brushing. They call it Brush, Hands & Smile.

They asked for Gabor’s programme to use it on their website www.brushhandsmile.org  which will be launched very soon. Above the email from DHIN to Gabòr (but in Dutch).

P2230480  P2281273 P2220410 P2240601

 

Reacties (2)

  • EstherNo Gravatar

    8 januari 20184:54 pm

    Wow Gabor en Xavier dit is echt een VET compliment. Hier mogen jullie heel trots op zijn!

  • Xavier FriesenNo Gravatar

    8 januari 20187:58 pm

    Ja erg bijzonder. Bedankt voor je reactie Esther. Gabòr vond het wel heel leuk. groetjes, Xavier

4-daagse 2018

Opbrengst donatie via 4-daagse Thuy Nguyen Nijmegen 2018: € 756,--!

TEDx Venlo | Building Schools in Zambia

During his TED-talk, Xavier speaks of his efforts, and hopes to inspire the audience to start their own initiatives.

TED-talk Xavier Friesen

Mijn Sponsors

Wilde Ganzen

Lees meer over onze samenwerking:

Bouwstenen voor Zambia & Wilde Ganzen

Volg mij!

©2013

Login