Please meet assistant teacher Elidah and a very motivated, hard-working student of herself too.

Please meet assistent teacher Elidah van de Linda Blind Farm School, assistant teacher, single mother of a large family, grandma and a very motivated, hard working student of herself too!

Elke dag gaat Elidah al voor 5.00 u uit de veren. Verzorgt als alleenstaande moeder haar gezin inclusief een kleindochtertje van nog geen jaar. Daarna te voet naar de Linda Blind Farm School en en passant een groep kinderen uit haar woonomgeving alvast meenemend. Ze moeten over de nieuwe brug (weet u nog van die kapotte brug over de rivier met crocs?). Al rond 6.030 u pakt ze de bezem en emmer met water en maakt de school schoon. Om daarna de leraren en kinderen te helpen bij de lessen. Al vanaf het prille bestaan van het eerste schooltje, achter het gordijn.

En elke dag aan eind van de schooldag, kleedt ze zich om. In haar eigen schooluniform gaat ze vervolgens weer te voet zelf naar de secundary school. Eind van de dag moet ze nog een uurtje naar huis lopen, kinderen verzorgen, huishouden doen, huiswerk maken en dan naar bed. Om ‘s ochtends weer heel vroeg uit de veren te gaan.

Haar droom is om de secundary school nu af te mogen maken en daarna een opleiding tot teacher van de baby class (zeg maar kinderopvang/groep 1).

Een assistent teacher verdient per maand minder dan in Nederland menigeen per uur. Bouwstenen voor Zambia helpt Elidah met het schoolgeld. En Wilde Ganzen helpt een handje mee. Maar ze wil ook zelf bijdragen. Daarom betaalt ze zelf het geld voor het uniform.

Ik ben zo trots op Elidah! Well done Elidah, keep on going. You’re part of a strong team. We are together in this too! Xavier

Geen reacties

Sorry, het is niet meer mogelijk te reageren op dit bericht

4-daagse 2018

Opbrengst donatie via 4-daagse Thuy Nguyen Nijmegen 2018: € 756,--!

TEDx Venlo | Building Schools in Zambia

During his TED-talk, Xavier speaks of his efforts, and hopes to inspire the audience to start their own initiatives.

TED-talk Xavier Friesen

Mijn Sponsors

Wilde Ganzen

Lees meer over onze samenwerking:

Bouwstenen voor Zambia & Wilde Ganzen

Volg mij!

©2013

Login