Let us keep in touch! Zo doen wij dat op de Linda Blind Farm School.

Let us keep in touch 2 IphoneZambia en Nederland. In vogelvlucht ongeveer 8000 km. En ga je over land dan worden dat 12.500 km. Zit je nog maar in de hoofdstad Lusaka. Daarna nog 500 km grotendeels bumpy road. Net zover dus als van Nederland naar Peking. Calcutta in India is nog dichterbij.

Internet is nog steeds een luxe. Veel te duur voor veel mensen. Dus moet je naar een internetcafe en dat kost ook weer geld.

Bellen? Daarvoor ga je naar speciale telecom winkels en koop je talk-time. Soort pre paid. Maar dan moet je wel een mobiel hebben. En over de grens bellen? Kost een vermogen. Ook voor teachers.

Ik vind het leuk om te weten hoe het gaat met de kinderen op de school. En hoe het gaat met de ontwikkelingen op de Linda Blind Farm School natuurlijk. Maar hoe pak je dat aan?

Hoe ik dan communiceer met het school management van de Linda Blind Farm School? We hebben vorig jaar een mobiel gegeven aan de teachers. Een nieuwe accu gekocht, schoolhoesje gemaakt en, via iemand anders die toch naar Livingstone reisde, al eerder aan teacher Bridget overhandigd. “Let us keep in touch” prijkt er op het hoesje.

Let us keep in touch 1 IphoneAfgelopen keer dat ik er was, nog van alles uitgelegd aan teacher Bridget. En we hebben een paar whats-app groepen aangemaakt. Bijvoorbeeld met de leraren, met het container-comite, met het bouwcomite, met mijn samenwerkingspartners. Informatie, nieuws, foto’s vliegen nu razendsnel over de wereldbol heen en weer. Vandaag ontving ik een mail van het lerarenteam: hun mailaccount is nu ook via de mobiele telefoon te bereiken.  Helemaal blij. Wat een gemak. Geen internetcafe meer in ieder geval. Of ik de leraar meteen een mailtje terug wilde sturen. Done natuurlijk. Groetjes, Xavier

Geen reacties

Sorry, het is niet meer mogelijk te reageren op dit bericht

4-daagse 2018

Opbrengst donatie via 4-daagse Thuy Nguyen Nijmegen 2018: € 756,--!

TEDx Venlo | Building Schools in Zambia

During his TED-talk, Xavier speaks of his efforts, and hopes to inspire the audience to start their own initiatives.

TED-talk Xavier Friesen

Mijn Sponsors

Wilde Ganzen

Lees meer over onze samenwerking:

Bouwstenen voor Zambia & Wilde Ganzen

Volg mij!

©2013

Login