Het contract is getekend en ik ben (even) thuis.

Maandag 10.45 u Zambiaanse tijd.. een kwartier voor vertrek naar het vliegveld: een nieuwe plechtige, formele stap op weg naar de échte school. De architect en Dream Livingstone hebben het contract getekend. Hierin staat wat er gebouwd wordt, met welke materialen, hoeveel het kost en wat er betaald gaat worden. En voor Zambia is het heel belangrijk om in een contract af te spreken wanneer het klaar is. In het contract staat ook dat er een boete is als het niet op tijd af is. Zo gaat dat in Zambia.

En ook staat er in het contract hoe het gaat met geld overboeken van Bouwstenen voor Zambia naar Dream Livingstone (Kennedy betaalt het dan weer aan de architect). Maar niet alleen dat. Er staat ook hoe het gaat met de facturen en met de informatie naar ons over hoe het met de bouw gaat.

Jullie weten al wat we gaan bouwen. Als je de tekening of de 3D afbeelding nog niet gezien hebt, kijk dan op een van de laatste blogs op www.bouwstenen-zambia.nl of op de FaceBook-pagina. Het gebouw kost, helemaal klaar, geverfd en al, 21.000,– euro.

We hopen dat de kwatcha in Zambia niet gaat dalen maar dat is voor Bouwstenen voor Zambia geen probleem. Voor wie het wil weten: wij betalen 21.000,–. Dat doen we niet in 1 keer maar in een paar keer. En dat komt op een speciale USdollar-rekening van Dream Livingstone voor Bouwstenen voor Zambia. En Kennedy en de architect zetten het om in kwatcha. Als de koers heel gunstig wordt dan is dat in het voordeel van de architect. Als die omlaag gaat, kan het een nadeel zijn voor de architect.

DSCN1200DSCN1196DSCN1204DSCN1203

DSCN1208

Als je goed kijkt zie je dat we nog een klein beetje over hebben. Ongeveer 770 euro. Die wil ik graag bewaren voor de renovatie van de oude school om daar een kinderopvang van te maken. Dat gebouwtje moeten we opknappen (verven, elektriciteit veilig maken, veranda/stoep aanleggen, meubeltjes, speelgoed, gordijnen). Er is ook nog geld nodig voor de inventaris van de nieuwe school want er is niet genoeg geld voor nieuwe tafels, stoelen, inrichting magazijnkasten en speelmateriaal. Ik vond het echter belangrijker om een heel goed gebouw neer te zetten dat over 70 jaar nog goed is dan een half gebouw met tafels en stoelen. Duurzaamheid is belangrijker. Ik hoop wel dat de rest ook komt want op de grond zitten en je werk maken dat is niet goed. Stel je maar voor dat je zelf een dag op de harde vloer moeten zitten en de hele dag op de grond je huiswerk moet maken.

Maandag 31 maart start de bouw van de school. En… op 3 juli (deze zomer) is het nieuwe schoolgebouw klaar. De kinderen kunnen dan nog even genieten van de nieuwe school voordat op 4 augustus hun vakantie begint.

En daarna… lees hiervoor mijn andere blog “ik ben (even) thuis”. Die komt er aan!

Geen reacties

Sorry, het is niet meer mogelijk te reageren op dit bericht

TEDx Venlo | Building Schools in Zambia

During his TED-talk, Xavier speaks of his efforts, and hopes to inspire the audience to start their own initiatives.

TED-talk Xavier Friesen

Mijn Sponsors

Wilde Ganzen

Elke gedoneerde euro is € 1,50 waard! Lees meer over onze samenwerking:

Bouwstenen voor Zambia & Wilde Ganzen

Volg mij!

©2013

Login