DHIN laat kinderen weer lachen!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERADHIN laat kinderen weer lachen! DHIN is de Dental Health International Nederland. Zij helpen mee aan mondzorgprojecten in Nepal, Kenya en ook in Nederland. Zij hebben mij ook geholpen met mijn Dental Care project in Zambia. Preventie is voor hen het belangrijkste: beter voorkomen dan genezen. DHIN wil een gezonde mond voor iedereen. Dat is niet overal. Ook niet in Zambia. Kiespijn wordt niet snel behandeld. Dus dan gaan kinderen niet naar school want ze kunnen niet opletten met kiespijn. En dat is niet goed voor hun opleiding en hun toekomst. Want als ze later geen werk krijgen dan kunnen ze ook niet gezond eten. En dan.. je snapt het al. Tandartsen hebben DHIN opgericht. Zij willen tandartshulp geven aan mensen die niet naar een tandarts kunnen. DHIN geeft apparatuur, instrumenten en materialen. En het is een informatiecentrum bijvoorbeeld met cursussen. Ze helpen ook als tandartsen zelf bijvoorbeeld een paar weken mee willen helpen in Nederland of in een lageloonland. DHIN krijgt de apparatuur door schenkingen van tandartsen en mondhygiënisten. Bijvoorbeeld als ze stoppen met hun praktijk of als ze oude spullen kunnen doneren omdat ze nieuwe hebben gekocht.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

DHIN heeft mij ook heel erg goed geholpen. Ze hebben mij geholpen met posters maken over teethbrushing en over handwashing. Prachtige posters zijn het geworden. Die worden nu in de lessen op de Linda Blind Farm School gebruikt. Ze hangen in de klaslokalen. En we hebben er ook een paar aan twee andere scholen gegeven. Ik wil speciaal Ineke van Lent bedanken want die heeft echt heel veel meegeholpen en veel tips gegeven. En ook haar kleindochter en ook de kleindochter van mijn buurvrouw omdat ze op de foto’s wilden. Zie ook www.dhin.nl Gabòr
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA
DHIN means Dental Health International Nederland. DHIN supports mouth care projects in Nepal, Kenya and also in the Netherlands. They also supported me by my Dental Care project in Zambia. Prevention is the most important issue. Because prevention is better than cure. DHIN wants a healthy mouth for everyone. But that is not the reallity right now. There is still much work to do. Also in Zambia. Toothache is not treated quickly. So children miss there school because of their toothache. And if they miss school, they miss a chance for education. And therefore they can miss the chance for a better future also. DHIN was founded by Dutch dentists. They support by instruments, material and stuff. Also they provide informatie for example by training. Dentists also go to countries and projects themselves to help out for a few weeks. DHIN gets their stuff from other dentists and dental hygienists who stop their practices or who buy new material for themselves.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Geen reacties

Sorry, het is niet meer mogelijk te reageren op dit bericht

4-daagse 2018

Opbrengst donatie via 4-daagse Thuy Nguyen Nijmegen 2018: € 756,--!

TEDx Venlo | Building Schools in Zambia

During his TED-talk, Xavier speaks of his efforts, and hopes to inspire the audience to start their own initiatives.

TED-talk Xavier Friesen

Mijn Sponsors

Wilde Ganzen

Lees meer over onze samenwerking:

Bouwstenen voor Zambia & Wilde Ganzen

Volg mij!

©2013

Login