DE VIA GLADIOLA. ZO INDRUKWEKKEND! THE VIA GLADIOLA! SO IMMENS IMPRESSIVE!!

Het is nog maar een week geleden. Na 4 dagen, 160 kilometer, ploeteren, kwam Thuy, dansend, aan op de Via Gladiola. Die laatste kilometers gingen dan ook in een sneltreintempo. Ruim binnen de tijd danste Thuy bijna over de finishstreep.  En daarmee zette Thuy, in dit vijfde jubileumjaar van haar sponsorloop een ongelooflijke prestatie neer: Thuy heeft 900 sponsorkilometers afgelegd voor de Linda Blind Farm school in Zambia. En dan spreek ik nog niet over de honderden oefenkilometers. Ik ben haar ongelooflijk dankbaar. En met mij de mensen in Zambia!

Aandacht van de Peel en Maas, omroep Venray en RN7, de lokale omroep van Nijmegen, maakte van Thuy een lokale en regionale bekendheid. Al die mensen die haar televisieoptredens gezien hadden: ze werd er verlegen van.

Bij een 5-jarig jubileum hoort natuurlijk een prachtig ontvangst, met bloemen en ja, zelfs zoenen op midden de Via Gladiola… De laatste 6 kilometers ben in ingevoegd en liep ik met Thuy de Via Gladiola op. Om op het allerlaatste moment ook nog een tante van me, Nonke, en mijn moeder op te pikken waardoor Thuy met een heel ontvangstcomite haar laatste kilometers aflegde. Absoluut indrukwekkend! Een fantastische, onwaarschijnlijke sfeer op de Via Gladiola. Echt bijzonder om mee te mogen maken. Met al die duizenden, tienduizenden mensen aan de kant. Een waar feest. En van een feest moet je genieten. En genieten deed Thuy onmiskenbaar. Dat was zo mooi om te zien! En daarmee help je ook nog mijn goede doelen stichting Bouwstenen voor Zambia. Voor het 5de jaar op rij, chapeau, chapeau, Thuy!

En hier is hij dan: de felbegeerde (6e) Vierdaagse medaille!!!

Dat al deze aandacht zeker geholpen heeft, blijkt wel uit het prachtige bedrag van wel 452 euro (!!!) dat Thuy dit jaar bij elkaar gewandeld heeft! Zou het nog de grens van 500 euro gaan passeren?  

Thuy heeft onderweg vele mooie ontmoetingen gehad. En als een ambassadeur liep ze, ondanks alle blaren, wat dat betreft onvermoeibaar de paden op en af. Ondertussen iedereen die het maar horen wilde, het verhaal van de kinderen van de Linda Blind Farm vertellend. Met bijna 1000 flyers op zak! Hoe ik dat weet? Op de website hebben ook verschillende mensen gedoneerd omdat Thuy hen met haar verhaal en niet aflaatbaar enthousiasme geraakt heeft.

Voor het vijfde jaar op rij helpt Thuy hiermee de kinderen van de Linda Blind Farm. Daarmee hebben we eerder bijvoorbeeld voor elk kind van een klas een set boeken kunnen kopen. En het heeft ook meegeholpen aan het verzenden van die immense container met schoolmeubilair en leermiddelen!

En nu bouwen we een echte primary school! Samen met de pre school die we in 2014 gebouwd hebben, gaan de kinderen dadelijk vanaf hun vierde (en soms derde) jaar tot ongeveer 15 jaar zeker naar school. Een èchte school helpt ècht. Ik zie het met eigen ogen. Elk jaar.

children of the Linda Blind Farm School do thank Thuy for all she did to help them in their education.

Wil jij ook mee helpen de kinderen van de Linda Blind Farm School in Zambia te helpen om de armoede uit hun wereld te schoppen door het meebouwen aan een echte primary school? Tot 23 augustus 2019, 17.00 u is het nog steeds mogelijk via de website www.devierdaagsesponsorloop.nl en dan Bouwstenen voor Zambia of klik op www.bouwstenen-zambia.nl.

A very big shout out to Thuy Nguyen. Only a week ago she finished the Walk of the World after 160 kilometer sponsorwalk. And.. no it doesn’t stop by those 160 kilometer because she did this walk for the 5th (!!) time for the benefit of my charity Bouwstenen voor Zambia (Bricks for Zambia).

900 kilometers Thuy walked for the children of the Linda Blind Farm School. And.. no I haven’t counted the hundreds just excercising kilometers! A very, very big applause and very, huge thanks for Thuy Nguyen! Chapeau!

if you want to help the children kick the poverty out of their lives by qualified education, like Thuy does, you can still support her by a click on the link www.devierdaagsesponsorloop.nl and search for Bouwstenen voor Zambia (open till 23th of August 17.00 PM) or click on the website of the foundation. w

Reacties (1)

  • Jolanda van de LeurNo Gravatar

    29 juli 201910:35 am

    Mooi geschreven Xavier! Goed werk.

Vierdaagse jubileum­­sponsor­loop Thuy 2019

Sponsor Thuy Nguyen

TEDx Venlo | Building Schools in Zambia

During his TED-talk, Xavier speaks of his efforts, and hopes to inspire the audience to start their own initiatives.

TED-talk Xavier Friesen

Mijn Sponsors

Wilde Ganzen

Lees meer over onze samenwerking:

Bouwstenen voor Zambia & Wilde Ganzen

Volg mij!

©2013

Login