de minister-president vindt Bouwstenen voor Zambia ook leuk!

Ik heb de minister-president een brief geschreven. Het goede nieuws is dat hij Bouwstenen voor Zambia heel leuk vindt.

Het slechte nieuws is dat hij niets kon doen met mijn vraag om hulp. Waarom vroeg ik Mark Rutte om hulp? Misschien heb je gehoord van de stichting Wereldsupporter? Dat is een fonds waar je als vrijwilliger een subsidie kunt krijgen als je andere jongeren, kinderen en volwassenen mee helpt om bewust te worden van de situatie in ontwikkelingslanden. Dat moet je doen door anderen te inspireren met je dagelijkse bezigheden, acties en ervaringen. En na terugkeer van de vrijwilligerminister-president Mark Ruttesreis moet je je in blijven zetten voor een wereld waar iedereen een goed leven kan leiden.

Dus toen dacht ik: ik ga ook deze subsidie aanvragen want dan gebruik ik het voor de Linda Blind Farm school. Je kunt wel 1200 Euro subsidie krijgen en misschien een award. En dat geeft ook allemaal aandacht voor het project. Maar er is één maar.. ik was 11 toen ik begon in Zambia en nu ben ik nog even 12 jaar. Om Wereldsupporter te zijn moet je tussen de 14 en 25 jaar zijn. Ik ben te jong.

 

 

 

wereldsupporterIk heb toen allerlei mails gestuurd naar Wereldsupporter. Daarna ben ik gaan bellen. Een belangrijke meneer bij Wereldsupporter zei dat hij mijn project kende en dat hij het heel goed vond maar.. hij kon geen uitzondering maken op de leeftijd. Ik wilde niet meteen opgeven en heb nog van alles gevraagd over uitzonderingen en verteld over mijn project en wat ik allemaal gedaan en tot nog toe bereikt heb. Toen zei hij dat hij de regels niet kon veranderen want ze waren van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. En toen heb ik gevraagd of hij mij een naam en een telefoonnummer kon geven zodat ik daar mijn project uit kon leggen en kon vragen of ze een uitzondering konden maken omdat ik nog geen 14 jaar ben. De meneer klonk intussen wel beetje ongeduldig en zei dat ik dan Mark Rutte moest bellen.

 

 

 

 

brief Mark RuttenBellen vond ik wel een beetje te veel maar ik heb wel de tip gebruikt. Ik heb de Minister President een brief geschreven en alles uitgelegd. Mijn vrienden en leerlingen op school dachten allemaal dat hij toch niet zou reageren. Dat heeft hij wel gedaan. Jammer dat hij niet iets kan doen voor mijn project. Hij geeft wel een tip om over een paar jaar gebruik te maken van de Wereldsupporter-regeling maar voor zover ik weet kun je maar tot mei 2015 een beroep op de regeling doen. Of ze moeten hem verlengen.

 

 

 

 

 

 

(klik op de brief en hij is beter te lezen)

 

SONY DSC

Eerlijk gezegd vind ik het wel heel erg jammer want als Wereldsupporter mijn inspanningen voor het project erkend had en subsidie zou geven, had ik weer een hele mooie bijdrage voor de uitvoering van het strategisch plan van de Linda Blind Farm School. En in ieder geval hadden de kinderen dan nu intussen niet meer op de grond hoeven te zitten omdat de inventaris dan naar Zambia verscheept had kunnen worden. Jammer. Nu ga ik weer andere dingen verzinnen om het transport te regelen en andere plannen uit te voeren met de mensen in Zambia.

 

 

 

 

 

Kijk op de website bij de button Stichting Bouwstenen voor Zambia en dan kom je meer te weten over het strategieplan.

SONY DSC  linda painting project 240

 

Geen reacties

Sorry, het is niet meer mogelijk te reageren op dit bericht

Vierdaagse jubileum­­sponsor­loop Thuy 2019

Sponsor Thuy Nguyen

TEDx Venlo | Building Schools in Zambia

During his TED-talk, Xavier speaks of his efforts, and hopes to inspire the audience to start their own initiatives.

TED-talk Xavier Friesen

Mijn Sponsors

Wilde Ganzen

Lees meer over onze samenwerking:

Bouwstenen voor Zambia & Wilde Ganzen

Volg mij!

©2013

Login