De eerste tegenvaller! Wat is er gebeurd?

Er is wat gebeurd! De eerste tegenvaller. Wat is er gebeurd?  Het dak zit er bijna op maar nog niet helemaal. Waarom niet. Omdat de dakplaten er nog niet allemaal zijn. Het zijn speciale dakplaten want ik wilde niet bezuinigen op de dakplaten, de stenen en het cement en de vloerplaten. Ze zijn ook wel 6,5 meter lang per plaat. De architect heeft ons laten weten dat ze niet op tijd geleverd zijn. Daarom kan hij niet de school op 2 juli opleveren. Hij moet het nu 14 dagen uit stellen. Maar we zijn al heel erg ver. Het Nederlandse spreekwoord “van uitstel komt afstel” dat is gelukkig geen Zambiaans spreekwoord. En 14 dagen later is misschien niet helemaal zo erg want wij gaan ook pas na de start van onze schoolvakantie naar Zambia.

maar als je naar de foto’s kijkt dan weet je zeker dat het moet gaan lukken. Kijk maar eens hoe ver ze al zijn. Ik zei al eerder in een blog dat de kinderen op de Linda Blind Farm School heel erg graag huiswerk hebben. Ze vragen en smeken er zelfs om. Op de foto’s kun je zien dat ze om huiswerk vragen. Dat vind ik zo leuk. Dan weet ik waarom wij dit allemaal doen. Om die kinderen een betere toekomst te geven met een échte school. Want een échte school helpt écht! En die kinderen hebben helemaal niks en ze willen wel heel graag naar school en leren. Zelfs als ze in een stikhete, hartstikke kleine klas moeten zitten waar ze de hele tijd moeten staan. Kom daar bij ons in Nederland maar eens om. Ik weet waarom ik dit allemaal doe. En ik vind het heel leuk dat iedereen zo mee blijft leven en mee blijft doen.

De échte Linda Blind Farm School komt er écht. Hij komt er aan!

groetjes, Xavier.

En hier nog het briefje van de architect uit Zambia:

Dear Xavier, Idah and Kennedy,

Greetings. I must apologize that I have to ask for extension of time We need additional two weeks. We have been terribly delayed by the suppliers of roofing sheeting. We paid and collected part of the required quantity about three weeks ago but to date have not delivered. What makes it difficult is all the shops in Livingstone don’t have the required 6.5m long. They are all saying they can only bring them on order. Roofing is a critical path item which because it precedes beam-filling which precedes plastering,  etc. We apologize the inconvenience this may cause. Kind Regards. The Engineer.

DSCN0251                 DSCN0245    DSCN0247  DSCN0252 DSCN0246

 

Geen reacties

Sorry, het is niet meer mogelijk te reageren op dit bericht

Vierdaagse jubileum­­sponsor­loop Thuy 2019

Sponsor Thuy Nguyen

TEDx Venlo | Building Schools in Zambia

During his TED-talk, Xavier speaks of his efforts, and hopes to inspire the audience to start their own initiatives.

TED-talk Xavier Friesen

Mijn Sponsors

Wilde Ganzen

Lees meer over onze samenwerking:

Bouwstenen voor Zambia & Wilde Ganzen

Volg mij!

©2013

Login