Bouwstenen voor Zambia gaat wereldwijd voor de zeecontainer

 Bouwstenen voor Zambia gaat wereldwijd met Indiegogo!

Ik ben bezig met een experiment. Wat ben ik aan het doen? Ik heb een stap gezet om geld in te zamelen op een Amerikaanse crowdfundingswebsite. Wat is dat precies? En wat is de bedoeling daarvan? En waarom deze blog met een bescheiden oproep om iets heel moois, weer een belangrijk stapje verder te brengen?

 

 

 

Op mijn eigen nieuwe school in Nijmegen mocht ik dit voorjaar een project starten en in schooltijd uit voeren. Ik moet dan elke week tenminste twee gewone lessen missen. Meer mag ook als ik maar toestemming heb de leerkracht (ik kan natuurlijk geen proefwerk of zo missen). Ik wil deze mogelijkheid gebruiken voor Bouwstenen voor Zambia.

Daarom heb ik gekozen voor de opzet van een wereldwijde crowdfundingspagina voor Bouwstenen voor Zambia. Daarvoor heb ik onderzoek gedaan naar de werking van crowdfunding en welke website het beste past bij mijn project en doel. Toen heb ik gekozen voor de tweede grote crowdfundingswebsite in de wereld: indiegogo. Bouwstenen voor Zambia heeft daar nu een eigen crowdfundingspagina.

Ik heb een vraagje voor om de start wereldwijd op de rails te zetten en naar de top van de Indiegogo ranglijst te brengen.

Bij Crowdfunding is het heel belangrijk dat het project bovenaan de lijst van projecten op de website staat. Het is een ranglijst die gemaakt wordt op basis van populariteit van de crowdfundingspagina. Het aantal mensen dat doneert bepaalt hoe hoog je op het overzicht komt en of Indiegogo mee helpt om te promoten. Dan doet Indiegogo ook een aantal speciale dingen om mee te helpen dat veel meer mensen dit onder ogen krijgen.

Daarom heb ik een vraag: het zou heel erg helpen als zo veel mogelijk mensen een klein bedrag willen storten. Ik denk aan 1 euro per donatie of zo. Want hoe groter het aantal mensen dat wat bijdraagt (hoe klein ook) des te hoger komt het project op de ranglijst. Met al 1 euro per persoon helpt u Bouwstenen van Zambia naar de top van de Indiegogo ranglijst.

Ik wil met dit project geld ophalen om een zeecontainer vol met schoolspullen te sturen naar Zambia.

container zelf

Zeecontainer voor de schoolinventaris  Ik heb nog geld dat door mensen gedoneerd is. Dat is nog niet voldoende. Daarom heb ik het doel bij de crowdfunding op 4.500 euro gezet. Ik zou het heel fijn vinden als er zoveel mogelijk mensen een heel klein bedrag storten. 1 euro of zo. Dat zou heel mooi zijn! Al het geld komt, op een paar procent na want dat moet ik verplicht afdragen aan de crowdfundingssite, helemaal ten goede aan Bouwstenen voor Zambia. Als u mee wilt helpen en 1 euro wilt storten wilt u dan dat via Indiegogo doen (via mijn website werkt niet om de crowdfundingspagina boven aan de lijst te krijgen). Indiegogo werkt met Pay Pal (net als Ideal).

Crowdfunding

SONY DSC      SONY DSC      SONY DSC    

Samen met alle sponsoren hebben we het afgelopen jaar een prachtige school gebouwd en zo hele kwetsbare kinderen van de Linda Blind Farm in Zambia aan een bere toekomst geholpen. Maar we zijn er nog niet. De kinderen zitten nog steeds op de grond op school. Daardoor kunnen de grotere kinderen nog niet in die school. En de inventaris.. die wacht op een zeecontainer om naar Zambia verscheept te worden. Ik heb heel veel schoolinventaris geschonken gekregen van allerlei scholen in Nederland.

Wat is crowdfunding precies?

Crowdfunding is een nieuwe manier om geld op in te zamelen. Crowdfunding zegt het al: veel mensen die allemaal een beetje bijdragen om samen iets moois mogelijk te maken. Dat kan een goed zakelijk idee zijn. In mijn geval gaat het erom dat hele kwetsbare kinderen hun toekomst beter kunnen maken omdat veel mensen een kleine bijdrage willen geven.

Indiegogo

https://www.indiegogo.com/projects/give-the-vulnerable-children-in-zambia-furniture#/story (misschien even kopieren en in browser plakken).

Ik wil graag letterlijk de grenzen open zetten en zou het mooi vinden als mensen wereldwijd mee willen helpen. Daarom heb ik een onderzoekje gedaan naar de beste manier. Dat is Indiegogo geworden. Deze crowdfundingswebsite is de op een na grootste in de wereld. Het werkt goed voor goede doelen. En het is een hele succesvolle site. In september 2013 bijvoorbeeld was er in totaal voor wel 99 miljoen dollar succesvol gefinancierd via Indiegogo.

 

 

hebt u vragen dan kunt u mij mailen op info@bouwstenen-Zambia.nl of xavier@bouwstenen-Zambia.nl

Groetjes Xavier.

Geen reacties

Sorry, het is niet meer mogelijk te reageren op dit bericht

TEDx Venlo | Building Schools in Zambia

During his TED-talk, Xavier speaks of his efforts, and hopes to inspire the audience to start their own initiatives.

TED-talk Xavier Friesen

Mijn Sponsors

Wilde Ganzen

Elke gedoneerde euro ten behoeve van een samenwerkingsproject tussen Bouwstenen voor Zambia en Wilde Ganzen is € 1,50 waard! Bijvoorbeeld de bouw van de primary school, de aanschaf van leerboeken en, héél belangrijk in bestrijding Covid 19, het handwash bassin voor genoeg en schoon (drink)water. Lees meer over onze samenwerking:

Bouwstenen voor Zambia & Wilde Ganzen

Volg mij!

Events

©2013

Login