Benieuwd naar de nieuwe school?

SONY DSC     SONY DSC

SONY DSC    DSCN1397

DSCN1396    DSCN1393

SONY DSC     SONY DSC

Op deze foto’s kun je al weer veel meer zien. Hier moeten de puntjes op de i nog wel komen maar je kunt al zien dat hij prachtig wordt. Helaas.. ging er toch nog iets mis. We hadden een bespreking met de architect over de puntjes op de i voor de opening. Ik had alles al gecheckt en opgeschreven wat nog gedaan moest worden of wat verbeterd moest worden. Sommige dingen zei hij zelf ook al. Dus dat was geen probleem. Toen kwam het verven van de school. Want die zou in twee kleuren komen. De kleuren van het Livingstone Museum. En dan ook afwasbaar want die kinderen spelen de hele dag buiten en hebben toch vieze handen! Dan krijg je allemaal handafdrukken op de muur.

DSCN1391       LindaBlindFarmSchool-Visual02b-mail

Maar… hij kon de kleur niet vinden zei hij. En hij had geen geld meer. Het was op. Hij had zelf ook al geld betaald voor de school. Uiteindelijk heeft onze partner in Zambia, Kennedy, nog een pot verf betaald en hebben wij ook nog de verf voor de onderkant buiten gehaald. Er moest geverfd worden want over 2 dagen is de opening. Wij hebben heel livingstone afgezocht voor de goede verf. En.. ja hoor, we hebben precies dezelfde kleur als die van het museum gevonden. Dus toen konden we aan de slag. Iedereen ging met de verfroller aan de slag. Papa heeft de buitenkant samen met Dick (als ik moet vertellen hoe hij hier kwam, dan wordt het een lange blog. In ieder geval is hij de man van Monique die ook het kippenhok mee gebouwd heeft. En kwam hij speciaal via Zuid-Afrika naar Livingstone voor de opening van de school en de speeltuin. Dat vonden ze toch leuker dan de safari die ze in zuid-afrika nog gepland hadden).

Maar hij wordt wel heel erg mooi, vinden jullie ook niet? En dan wordt er ook nog heel hard gewerkt aan een speeltuin voor de school. Marcel en Francis hebben de oprit naar de school verlengd met beton en daar hebben ze twee hinkelspellen op gezet en 2 knikkergaten. En Monique en haar dochter Susan hebben een prachtig speeltoestel laten maken. En 4 autobanden die ook in de grond gezet worden. Je weet niet wat je ziet. De kinderen en de mensen in het dorp geloven het ook niet. Die tweede kleur? Die zien jullie op de nieuwe foto’s die ik binnenkort laat zien.

Groetjes Xavier

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geen reacties

Sorry, het is niet meer mogelijk te reageren op dit bericht

TEDx Venlo | Building Schools in Zambia

During his TED-talk, Xavier speaks of his efforts, and hopes to inspire the audience to start their own initiatives.

TED-talk Xavier Friesen

Mijn Sponsors

Wilde Ganzen

Elke gedoneerde euro is € 1,50 waard! Lees meer over onze samenwerking:

Bouwstenen voor Zambia & Wilde Ganzen

Volg mij!

©2013

Login